Masterjaar 3 (profileringsjaar) - Vrije Universiteit Amsterdam (2024)

Het senior coschap (SECO) wordt als laatste klinische stage in het rooster, na alle verplichte coschappen, gelopen. De kern van het senior coschap is dat de senior coassistent zelf verantwoordelijk is voor diagnostiek en behandeling van een aantal patiënten die het senior coschap longitudinaal volgt, onder supervisie van een staflid.

Het doel van de aanmeldprocedure is om de toewijzing en bezetting van alle beschikbare stageplekken optimaal te benutten. Het streven is een zo eerlijk mogelijke procedure voor alle studenten, met een gelijke kans op plaatsing op een discipline van voorkeur. Studenten kunnen in een keer hun voorkeuren voor zowel discipline als locatie kenbaar maken, waardoor ze niet zelf (herhaaldelijk) zorginstellingen hoeven te contacteren.

Hoe en wanneer meld ik mij aan voor het senior coschap?

De aanmeldprocedure voor het senior coschap is vanaf26 weken voor startdatumgeopend in KL-app (https://coschappen.vumc.nl). Aanvragen die eerder dan 26 weken worden ingediend worden afgewezen en zullen opnieuw ingediend moeten worden. Op de homepage ga je naar tabblad masterjaar 3 en volg je het keuzemenu. Het totaalaanbod van senior coschappen staat vermeld op Canvas (coursesenior coschap->Aanbod senior coschappen). 95% van de studenten wordt op hun eerste voorkeur geplaatst!

Kan ik zelf een stageplaats uit het aanbod reserveren?

Het is niet mogelijk om zelf bij een instelling een SECO-plek te reserveren. In plaats daarvan dien je een voorkeursaanvraag in via KL-app. De aanmeldprocedure opent vanaf 26 weken voor startdatum. Een voorkeursaanvraag kan tot uiterlijk 24 weken voor startdatum worden ingediend. De opleiding zal aan de hand van de binnengekomen aanvragen en de beschikbare capaciteit de stageplekken zo goed mogelijk verdelen, waarbij er geloot wordt mocht dat nodig zijn.

Kan ik mijn startdatum wijzigen?

De startdatum waarop je bent ingepland kun je in principe niet wijzigen. Je hebt wel de mogelijkheid om in jouw co-groep te ruilen van startdatum sociale geneeskunde + senior coschap. Mocht je door bepaalde omstandigheden niet op je startdatum kunnen starten, dan is het wellicht mogelijk om enkele weken van je datum af te wijken. Neem in dit geval contact op metseniorcoschap.vu@amsterdamumc.nlom een verzoek hiervoor in te dienen en de mogelijkheden te bespreken met de planner. Zonder toestemming van de opleiding is het niet mogelijk om van je startdatum af te wijken.

Kan ik mijn voorkeur opgeven voor een stage of ziekenhuis?

Je kunt in een voorkeursaanvraag drie voorkeuren (in volgorde van interesse) voor een discipline opgeven. Je kunt in de toelichting een voor- of afkeur voor locaties opgeven. Hier zal zo goed als mogelijk rekening mee worden gehouden, maar de opgegeven voorkeuren voor disciplines zullen leidend zijn.

Het streven is om alle studenten op de eerste opgegeven voorkeur van discipline te plaatsen. Als het aantal aanmeldingen het beschikbare aanbod overstijgt, dan zal toewijzing van SECO-plekken via willekeurige loting plaatsvinden.

Als je niet op je eerste voorkeur kan worden geplaatst, dan zal contact worden opgenomen om alternatieve mogelijkheden te bespreken, bv een tweede of derde voorkeur of de mogelijkheid om zelf ziekenhuizen buiten het aanbod (en dus buiten de regio) te benaderen. Studenten worden nooit zonder overleg op een tweede of derde voorkeur geplaatst.

Kan ik mijn senior coschap in het buitenland doen?

Ja, je kunt een aantal senior coschappen in het buitenland doen. Heb je hiervoor belangstelling, neem dan zo spoedig mogelijk (waar mogelijk al in het begin van masterjaar 2 contact op met Bureau Internationale Samenwerking (BIS) (International.vu@amsterdamumc.nl). Kijk op de canvas course 'studeren in het buitenland' voor meer informatie.

Mag ik zelf een stageplaats buiten het aanbod om zoeken?

Nee, plaatsing binnen het aanbod heeft prioriteit. Zie ook bovenstaande vragen en antwoorden. Hierop kan een uitzondering gemaakt worden als de door jou gewenste discipline niet aangeboden wordt of als deze niet (meer) beschikbaar is op jouw startdatum. Je mag danin overleg met de planningeventueel zelf een stageplaats zoeken. Dit komt echter pas aan de orde als duidelijk is dat je niet binnen het aanbod geplaatst kunt worden. Je kunt een verzoek voor toestemming om te zoeken buiten het aanbod viaKL-appindienen. Als je verzoek is toegekend, kun je vervolgens via KL-app een stagevoorstel indienen. Deze wordt ter goedkeuring voorgelegd aan mevr. dr. D. Rhebergen, examinator senior coschap. De status van je verzoek kun je op ieder moment inzien in KL-app. Als je aanvraag is goedgekeurd, kan deze niet meer gewijzigd worden.

Hoe en wanneer weet ik waar ik definitief geplaatst ben voor het senior coschap?

Je kunt de status van je aanvraag op elk moment inzien in KL-app. Het streven is de plaatsing van het senior coschap uiterlijk 16 weken voor aanvang definitief te maken.

Hoe is de beoordeling tijdens en aan het einde van het senior coschap?

Beoordeling en afronding senior coschap: zie de informatie hierover op de Canvas course 'senior coschap'

Heb je vragen?

Mocht je nog andere vragen hebben over de aanmeldprocedure of het stage-aanbod, dan kun je contact opnemen met de planning via seniorcoschap.vu@amsterdamumc.nl.

Masterjaar 3 (profileringsjaar) - Vrije Universiteit Amsterdam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 5604

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.